Overige video's

Broodstengels

4 gemiddeld snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g

Bereiden

  1. Kneed een deeg van de bloem, zout, gist en water. Laat circa 10 minuten rusten.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en laat afgedekt circa 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  3. Rooster de zaadjes in een droge, hete koekenpan. Meng de noten erdoor en maal er peper over.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2-3 cm dik. Strooi het notenmengsel erover.
  5. Vouw het deeg in drieën en rol uit tot een lap van circa 20x30 cm en 1 cm dik. Snijd er circa 12 lange deegrepen van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Draai de repen eventueel tot spiralen en laat afgedekt circa 30 minuten narijzen.
  6. Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de broodstengels in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Leg een losse knoop in het deeg, bestrijk met water en bestrooi met zeezout.

Meng 50 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas en 1 eetlepel verse tijmblaadjes door het deeg.

Meng 100 gram gehakte zwarte olijven en 100 gram miniblokjes ham door het deeg.

Variatie

Neem walnoten in plaats van cashewnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.