Overige video's

Broodpudding met pecannoten en chocolade

6 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng het brood met de melk, suiker, kaneel, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
  3. Kneed het geheel goed door en laat circa 10 minuten staan. Roer vervolgens de helft van de pecannoten en 50 gram chocolade erdoor.
  4. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de pecannoten. Bak de broodpudding in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  5. Verwarm voor het serveren de room in een (steel)pan en smelt de rest van de chocolade erin. Roer door tot een gladde chocoladesaus.
  6. Neem de broodpudding uit de oven en besprenkel royaal met de chocoladesaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Madelief 08-06-2018
TE LEKKER. Laat de broodmengsel een uur staan, dan mengen de smaken goed en wordt de structuur fijner.