Overige video's

Broodpizza met gegrilde avocado

Pizza met een twist: deze broodpizza met gegrilde avocado. Een makkelijk recept om te maken en een ideale snack voor in het weekend. Ook leuk om tijdens de borrel op tafel te zetten. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Vezels 8 g
Zout 2,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het brood horizontaal door en leg de twee delen met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bestrijk de broden met de tomatensaus en beleg met de courgette, ui en tomatenreepjes.
  2. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in plakjes. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel met de avocado over de 2 pizza's. Bestrooi met de kruiden en bak de pizza's circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de rucola en serveer direct.

Bereidingstip

Vervang de tomatensaus in dit recept door pesto.

Varieer met andere groenten zoals paprika, aubergine, spinazie en champignons.

Neem ricotta of gorgonzola in plaats van mozzarella.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Vezels 8 g
Zout 2,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.