Overige video's

Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

4 gemiddeld lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Zalmfilet (157)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de venkel en ui met een mandoline of dunschiller in flinterdunne plakken.
  2. Besprenkel met de olie, citroensap en een flinke snuf zout en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan. Meng intussen de sambal met de tijm, komijn en barbecuesaus en wentel de zalm door dit mengsel.
  3. Leg de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Trek de gare zalm met 2 vorken los en sprenkel wat van het kookvocht uit de schaal over.
  4. Serveer de pulled salmon op een bolletje met de ingelegde venkel en wat extra barbecuesaus.

Wijnadvies

Bij dit recept smaakt een feestelijk glas Tiresia Prosecco Frizzante erg lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Zalmfilet (157)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.