Alles over naanbrood

Alles over naanbrood

Zelf naanbrood maken én beleggen!

Naan is een heerlijk, luchtig Indiaas platbrood gemaakt van bloem, water, gist en yoghurt. Het heeft een zachte textuur en een licht zure smaak, anders dan drogere, knapperige chapati en andere platbroden zoals pita en tortillawraps. Naan wordt traditioneel gegeten bij curry‘s, maar tegenwoordig zie je het overal: van sandwiches tot pizza’s en zelfs als vervanging van hamburgerbroodjes. Helemaal trend is naanbrood met allerlei toppings, voor een snelle en smakelijke maaltijd.

Stap voor Stap: zelf naanbrood maken

Maak zelf heerlijk naanbrood met ons makkelijke basisrecept naan. Naanbrood wordt traditioneel gebakken in een superhete tandooroven. Gebruik thuis een gietijzeren koekenpan voor een gelijkmatige warmteverdeling.

1 Meng Los de gist en suiker op in het water en laat 10 minuten staan.

2 Deeg Meng bloem en zout. Voeg het gistmengsel, yoghurt en olijfolie toe. Kneed tot een zacht deeg.

3 Rijzen Laat het deeg 45 minuten rijzen, afgedekt met een vochtige doek.

4 Vormen Verdeel het deeg in 8 bollen, rol ze uit tot ovale vormen.

5 Bakken: Bak in een hete koekenpan zonder olie, tot ze goudbruin zijn.

Voeg knoflook en kaas toe voor een knoflook-kaasnaan. Probeer kruiden zoals koriander of komijn voor extra smaak.

Recepten met naanbrood

Van naanbrood beleggen tot bij de curry
Naanbrood is heel veelzijdig en je kunt er op heel veel verschillende manieren een snelle maaltijd mee maken. Beleg het met hummus, gegrilde groenten en feta voor een heerlijke lunch. Probeer onze recepten en gebruik naan als alternatief voor een hamburgerbroodje met een sappige burger. Of maak er een naantosti van met je favoriete kaas en groenten. Naanpizza is een populaire trend, beleg met kaas en toppings, en bak in de oven.

Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten
Broodje barbecue
Broodje barbecue

Het lekkerste brood van het rooster

Brood van de grill