flatbread

Flatbread recepten

Flatbread zelf maken

Zelf flatbread maken is een fluitje van een cent. Probeer het eens, want Libanees platbrood kun je bij veel verschillende gerechten serveren en is natuurlijk nóg lekkerder als je het zelf maakt. Lekker bij de borrel, als lunch of bij een stoofpotje. Bekijk hier lekkere platbrood recepten en doe inspiratie op wat je bij flatbread kunt eten.

Wat is flatbread (platbrood)?

Libanees platbrood, ook wel flatbread genoemd, is een rond, mals platbrood dat in Midden-Oosterse landen vaak op tafel verschijnt. Flatbread is een ongerezen broodsoort en het deeg bestaat in de basis slechts uit gemalen graan en water. Eventueel kun je andere kruiden toevoegen. Flatbread wordt vaak geserveerd bij ‘mezze’, een soort Midden-Oosterse tapas, waar je alles met je handen mag eten. Flatbread wordt vaak gegeten met hummus en andere lekkere dips, zoals yoghurt, baba ganoush, gegrilde groenten en kleine vlees- en visgerechten.

Zelf flatbread (platbrood) maken

Je kunt flatbread kant-en-klaar kopen, maar je maakt net zo makkelijk zelf flatbread! Voor platbrood maken heb je namelijk maar een paar ingrediënten nodig. Wist je dat je flatbread met yoghurt kan maken? Meer dan meel, water, zout en gist en eventueel yoghurt heb je niet nodig, en dit heb je waarschijnlijk al in huis. Je hebt ook geen speciale apparatuur nodig en het proces kan bijna niet eenvoudiger. Meng je ingrediënten door elkaar, laat het een uur rijzen en bak het daarna in een hete oven. Het resultaat? Een knapperig brood! Dus als je op zoek bent naar een makkelijk broodrecept om te proberen, probeer dan zeker eens om zelf platbrood te maken. Ook lekker: flatbread tosti!

Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten
Hamburger recepten
Hamburger recepten

Het is tijd voor hamburgers!

Meer burgers