brioche

Brioche recepten

Lekker zoet en smeuïg

Brioche is een allemansvriend. Door zijn lichte, luchtige textuur heeft een brioche eigenlijk meer weg van een cake dan van een brood. De zoetekauwen gebruiken deze Franse klassieker als basis voor wentelteefjes of besmeren dit luchtige broodje met vloeibare chocolade of jam. Maar dit brood past ook buitengewoon goed in hartige recepten. Gebruik brioche eens als hamburgerbroodje, of serveer het bij eggs benedict. Ook leuk voor de borrel: maak er bruschetta van!

Wat is brioche?

Brioche is een heerlijk smeuïg brood dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is perfect als ontbijt of brunch, of gewoon als snack. Brioche wordt gemaakt van bloem, water, gist, boter en eieren. Dit maakt het deeg erg rijk en zacht. Brioche is over het algemeen erg zoet van smaak door de toevoeging van suiker en eieren aan het deeg. Je kunt briochebrood eten met beleg naar keuze of gewoon ongezoet als stevig ontbijtbrood.

Brioche wentelteefjes

wentelteefjes

Brioche kan met zoet of hartig beleg worden gegeten, maar kan ook in dikke plakken worden geroosterd. De allerlekkerste optie? Maak wentelteefjes van brioche! Handig als je oud briochebrood overhebt. Om wentelteefjes te maken, heb je eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig: brood (in dit geval dus brioche), ei en melk. Naar smaak kun je kaneel en (poeder)suiker toevoegen. Dit wil je ieder weekend wel weten tijdens het ontbijt!

Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten
Frankrijk bij je thuis
Frankrijk bij je thuis

Toppers uit de Franse keuken

Kook als in een bistro