lekkere recepten met brood

Brood recepten

Brood op de plank

Nederland heeft een echte broodcultuur; we zijn dol op brood. Boterhammen als ontbijt en lunch, soep maken met een stokbroodje erbij, de salade en bij de kaasfondue of als snack op een feestje met een lekkere salade. Maar je kunt zoveel meer met brood! Wat dacht je bijvoorbeeld van bruschetta met aardbeien en geitenkaas? Of een heuse hamburgertaart? Leef je uit met onze heerlijke brood recepten!

Zelf brood bakken

zelf brood bakken recept

Brood is het lekkerst als je het zelf bakt! En dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Pak met de feestdagen bijvoorbeeld uit door zelf brood te bakken. Die heerlijke geur van versgebakken brood, daar word je toch gelukkig van? Zorg dat je alle ingrediënten goed afweegt, want daar valt of staat een lekker zelfgebakken brood mee.

Tip: basisrecept witbrood

Borrelbrood

zelf borrelbrood maken recept

Brood mag niet ontbreken op de borrelplank! Ga eens voor iets anders dan stokbood met kruidenboter of tapenade, maar maak zelf een lekker borrelbroodje. Wat dacht je bijvoorbeeld van bruschetta met gekonfijte tomaatjes en mozzarella? Of borrelbrood met kaas en knoflook? Nét even wat extra’s tijdens de borrel en het ziet er meteen gezellig uit.

Lunch inspiratie
Lunch inspiratie

Voor thuis, op kantoor of onderweg!

Meer lunchrecepten
Hamburger recepten
Hamburger recepten

Het is tijd voor hamburgers!

Meer burgers