Overige video's

Broccolistamppot met gebakken rookworst

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Rookworst (22)

Bereiden

  1. Kook de aardappels in een ruime pan water in circa 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 6 minuten mee.
  2. Verhit intussen 1 eetlepel boter en bak hierin de rookworst in circa 5 minuten goudbruin.
  3. Giet de aardappels en broccoli af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de melk en de rest van de boter toe, stamp tot een fijne puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot iets smeuïger te maken.
  4. Serveer de stamppot met de gebakken rookworst erbovenop.

Bereidingstip

Gooi de stronk van de broccoli niet weg! Je kunt deze gewoon eten en in de stamppot verwerken. Snijd de stronk dan wel wat kleiner dan de roosjes, want deze gaart iets langzamer. Ook lekker: snijd de stronk in flinterdunne plakjes en frituur ze in een dun laagje olie. De smaak wordt dan intenser en een tikje zoetig.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Rookworst (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.