Overige video's

Broccolirijst met zalm en romige citroensaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Zalmfilet (157)

Bereiden

  1. Maal eerst de broccolistronk tot kruimels in een keukenmachine. Maal vervolgens de broccoliroosjes tot grove kruimels. Schep alle broccolikruimels in een zeef of vergiet en hang deze in een pan met een klein laagje kokend water. Leg het deksel erop en stoom de broccolirijst circa 5 minuten.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot circa 2 minuten. Leg de zalm in de pan, giet de wijn erbij en laat de vis circa 7 minuten stoven op een lage stand. Leg de vis op een warme schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de room in de pan, breng aan de kook en laat de saus inkoken. Voeg de dille en citroenrasp en -sap toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de broccolirijst met de zalm en de roomsaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Zalmfilet (157)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.