Overige video's

Broccoliquiche met pijnboompitten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
14 g
Vezels 9 g
Zout 2,7 g

Voorbereiden

Vet de quiche- of taartvorm in. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

  1. Maal de broccoli fijn in een keukenmachine.
  2. Meng de eieren met de slagroom, basilicum en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de broccoli en zongedroogde tomaten door dit roommengsel.
  4. Bekleed de vorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar.
  5. Schenk de vulling op het deeg en bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  7. Dek de ovenschaal eventueel af met aluminiumfolie wanneer de pijnboompitten te bruin worden.

Wijnadvies

Quiche en pinot blanc is altijd een goede combinatie, zoals J. Meyer Pinot Blanc uit de Elzas

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
14 g
Vezels 9 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Uulke 31-03-2019
Ik sluit me aan bij Idg, de broccoli wordt in de oven niet gaar, hoe fijn je deze ook maalt. Wij vonden het echt geen succes.
Idg 18-04-2018
De broccoli moet echt heel fijn/verpulverd anders wordt het niet gaar.