Overige video's

Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
21 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Aardappel (124)

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de broccoli, aardappels en bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
  3. Voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de soep in kommen. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas erboven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en wat peper. Garneer de broccoli-velouté eventueel met wat blaadjes oregano.

Bereidingstip

Dit recept is ook heel lekker met verkruimelde zachte geitenkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
21 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Aardappel (124)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.