Overige video's

Broccoli-quiche met bosui en spekjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
32 g
Vezels 6 g
Zout 3,6 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Oude kaas (101)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de quichevorm in.
  2. Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
  4. Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  5. Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem. Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Lekker met een tomaten-komkommersalade.

Bereidingstip

Voeg voor wat meer pit 2 theelepels kerriepoeder toe aan het eimengsel.

Vervang de broccoli in dit recept door prei.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
32 g
Vezels 6 g
Zout 3,6 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Oude kaas (101)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappenmagazine 02-04-2019
In de ingrediëntenlijst kun je ervoor kiezen om voor de vulling kookroom óf crème fraîche te gebruiken, net wat je voorkeur heeft. Redactie Boodschappen
TJvdK 27-03-2019
Erg goed recept. Het was erg lekker en goed stevig. Er kwam geen vocht meer uit en het bladerdeeg was erg knapperig.
Iris Maalman 29-12-2018
Goed recept maar er staat creme fraîche op de lijst maar die word uiteindelijk niet gebruikt. Wij hebben die gekocht voor niks en we gebruiken het ook niet echt. Jammer. Voor de rest is het een goed recept