Broccoli-quiche met bosui en spekjes
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Eet vanavond aardappels
Bekijk de recepten
Maar dan eens anders!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de quichevorm in.
- Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
- Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
- Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem. Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een tomaten-komkommersalade.
Bereidingstip
Voeg voor wat meer pit 2 theelepels kerriepoeder toe aan het eimengsel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 795 kcal |
Koolhydraten | 26 g |
Eiwit | 35 g |
Vet Waarvan verzadigd |
61 g 32 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 3,6 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018
Reviews
Boodschappenmagazine
02-04-2019
In de ingrediëntenlijst kun je ervoor kiezen om voor de vulling kookroom óf crème fraîche te gebruiken, net wat je voorkeur heeft. Redactie Boodschappen
TJvdK
27-03-2019
Erg goed recept. Het was erg lekker en goed stevig. Er kwam geen vocht meer uit en het bladerdeeg was erg knapperig.
Iris Maalman
29-12-2018
Goed recept maar er staat creme fraîche op de lijst maar die word uiteindelijk niet gebruikt. Wij hebben die gekocht voor niks en we gebruiken het ook niet echt. Jammer. Voor de rest is het een goed recept
Boodschappenmagazine
02-04-2019
In de ingrediëntenlijst kun je ervoor kiezen om voor de vulling kookroom óf crème fraîche te gebruiken, net wat je voorkeur heeft. Redactie Boodschappen
Lees meer
TJvdK
27-03-2019
Erg goed recept. Het was erg lekker en goed stevig. Er kwam geen vocht meer uit en het bladerdeeg was erg knapperig.
Lees meer
Iris Maalman
29-12-2018
Goed recept maar er staat creme fraîche op de lijst maar die word uiteindelijk niet gebruikt. Wij hebben die gekocht voor niks en we gebruiken het ook niet echt. Jammer. Voor de rest is het een goed recept
Lees meer
Soortgelijke recepten

Broccoli-quiche met bosui en spekjes
Waardering:
Waardeer:

Eet vanavond aardappels
Bekijk de recepten
Maar dan eens anders!
- 500 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 5 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 250 gram gerookte ontbijtspekblokjes
- 5 eieren
- 200 milliliter kookroom of
- 200 milliliter crème fraîche
- 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 150 gram belegen kaas (geraspt) of
- 150 gram oude kaas (geraspt)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de quichevorm in.
- Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
- Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
- Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem. Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een tomaten-komkommersalade.
Bereidingstip
Voeg voor wat meer pit 2 theelepels kerriepoeder toe aan het eimengsel.
Reviews
Boodschappenmagazine
02-04-2019
In de ingrediëntenlijst kun je ervoor kiezen om voor de vulling kookroom óf crème fraîche te gebruiken, net wat je voorkeur heeft. Redactie Boodschappen
TJvdK
27-03-2019
Erg goed recept. Het was erg lekker en goed stevig. Er kwam geen vocht meer uit en het bladerdeeg was erg knapperig.
Iris Maalman
29-12-2018
Goed recept maar er staat creme fraîche op de lijst maar die word uiteindelijk niet gebruikt. Wij hebben die gekocht voor niks en we gebruiken het ook niet echt. Jammer. Voor de rest is het een goed recept
Boodschappenmagazine
02-04-2019
In de ingrediëntenlijst kun je ervoor kiezen om voor de vulling kookroom óf crème fraîche te gebruiken, net wat je voorkeur heeft. Redactie Boodschappen
Lees meer
TJvdK
27-03-2019
Erg goed recept. Het was erg lekker en goed stevig. Er kwam geen vocht meer uit en het bladerdeeg was erg knapperig.
Lees meer
Iris Maalman
29-12-2018
Goed recept maar er staat creme fraîche op de lijst maar die word uiteindelijk niet gebruikt. Wij hebben die gekocht voor niks en we gebruiken het ook niet echt. Jammer. Voor de rest is het een goed recept
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 795 kcal |
Koolhydraten | 26 g |
Eiwit | 35 g |
Vet Waarvan verzadigd |
61 g 32 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 3,6 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018