Overige video's

Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 3,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Kook de broccoli met de amandelen in de groentebouillon gaar en zacht.
  3. Meng intussen het amandelschaafsel met de honing en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat, druk zachtjes aan en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  4. Voeg de roquefort toe aan de soep, laat 1 minuut smelten en pureer vervolgens het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de soep in mokken of kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche in het midden van elke mok. Bedruppel de soep met wat olijfolie en bestrooi met de amandelcrunch.
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.