Overige video's

Britse mince pies
Britse mince pies
(4)

Britse mince pies

Onmisbaar tijdens een traditionele Britse kerst: mince pies! Bak deze kruidige koekjes zelf en deel ze lekker uit.
Categorie tussendoortje
Personen 20 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de rozijnen met de wijn en laat van de warmtebron af even wellen. Voeg 75 gram boter, de suiker, citrusrasp, sukade, nootmuskaat en ½ appel toe. Verwarm tot alles zacht is en de suiker is gesmolten. Zet apart.
  2. Meng de bloem met de rest van de boter. Voeg de suiker en de helft van het ei toe en kneed kort tot een glad deeg. Dek af met folie en zet 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  3. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 3 mm dik. Steek 16-18 rondjes van 8 cm eruit. Leg de deegcirkels in de holtes van de mini muffinvorm en vul met het rozijnmengsel. Bestrijk de randjes van het deeg met een deel van het overige ei. Voeg alle deegrestjes samen en rol weer uit tussen het bakpapier. Steek kleinere cirkels van 5 cm eruit en leg deze op het rozijnmengsel. Druk de randen aan. Maak met een mesje 2 sneetjes in de bovenkant. Bestrijk met de rest van het ei en bak circa 20 minuten in de oven.
  4. Steek sterren uit de marsepein en garneer de koekjes ermee.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.