Overige video's

'Brisket'
'Brisket'
(0)

'Brisket'

De brisket is een stuk rundvlees dat gesneden wordt uit de borst van een rund. Dit recept maken we met sukade, een gangbaar recept dat iedereen kan maken.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 82 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
14 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Meng de specerijen met een flinke snuf zout en 1 theelepel grof gemalen zwarte peper en wrijf het vlees ermee in. Verhit de boter in de braadpan en bak hierin het vlees op middelhoge stand circa 10 minuten aan beide kanten. Neem de sukade uit de pan en houd apart. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Voeg de wijn, tomatenblokjes en bouillon toe aan de pan en kook circa 5 minuten op een hoge stand. Leg het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, uien en knoflook toe. Bak afgedekt met een deksel circa 1 uur in de oven. Schep het vocht over het vlees en bak onafgedekt nog circa 30 minuten verder in de oven. Schep het vocht weer over het vlees en bak vervolgens 2 uur, tot het vlees bijna uit elkaar valt.
  3. Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet apart. Verwijder de laurierblaadjes en kook de saus iets in. Giet de saus over het vlees.

Bereidingstip

In dit recept is sukade het hoofdingrediënt, maar origineel gebruik je hiervoor brisket. Dit is een stuk vlees uit de borst van een rund. Perfect vlees om langzaam te bereiden op de barbecue, maar ook als stoofvlees zeer geschikt.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 82 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
14 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.