Overige video's

Brioche-suikerbroodjes met gember
Brioche-suikerbroodjes met gember
(0)

Brioche-suikerbroodjes met gember

Lekker tijdens een uitgebreide brunch: deze zelfgemaakte suikerbroodjes! Je maakt deze broodjes al makkelijk van tevoren klaar.
Categorie ontbijt, brunch
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Meng de broodmix met de poedersuiker, melk, ei, boter en gembersnippers tot een plakkerig deeg en kneed minimaal 5 minuten door. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Verpak de suikerklontjes in de theedoek en sla een paar keer erop met bijvoorbeeld een deegroller. Kneed de suikerkruimels door het deeg en vorm er 12 balletjes van. Bestuif de muffinvorm met bloem en leg de balletjes in de holtes. Laat nog 1 uur rijzen, bij voorkeur in een dichte kast.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de gerezen deegballetjes met gesmolten boter en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudgeel en gaar. Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt en serveer lauwwarm.

Bereidingstip

Afdekken voor de tweede keer rijzen gaat niet bij deze suikerbroodjes, omdat het deeg dan aan de doek gaat plakken.

Vervang de suikerklontjes in dit recept door rietsuikerklontjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.