Overige video's

Brioche con gelato al limone
Brioche con gelato al limone
(6)

Brioche con gelato al limone

Met dit nagerecht zit je gegarandeerd goed: brioche met zelfgemaakt ijs! Citroenijs maak je in een handomdraai zelf, dat is helemaal niet moeilijk.
Categorie snack, desserts
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g

Voorbereiden

Klop de slagroom lobbig en klop de gecondenseerde melk erdoor. Roer de citroenrasp, -sap en eventueel limoncello erdoor. Giet in een brede, niet al te hoge diepvriesbak. Bedek met folie en zet minimaal 5 uur in de diepvries.

Bereiden

  1. Neem briochebroodjes of snijd een briochebrood in plakken van circa 5 cm dik. Snijd de plak vervolgens tot iets meer dan halverwege door, zodat je een opening creëert voor het ijs. Rooster het brood licht in een broodrooster of oven.
  2. Schep bolletjes van het ijs in de opening van de geroosterde broodjes en serveer direct.

Bereidingstip

Geen brioche? Snijd 4 melkbroodjes een beetje open, zoals een hotdogbroodje.

Wijnadvies

Bij deze brioche con gelato schenk je een Prosecco Frizzante.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.