Overige video's

Bretonse tomaten-vissoep

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten Champignon (99) Winterwortel (186)

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, knoflook en 1 eetlepel peterselie.
  2. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door. Kook alles 15 minuten.
  3. Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep. Voeg de doperwten en de rest van de peterselie toe.

Bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.Strooi vóór het serveren kaas erover en laat deze smelten onder een hete grill.

Wijnadvies

Een stevige soep vraagt om vol wit, Pinot Blanc van Kastelbourg. Maar ook frisser gaat mooi met de tomaat, vooral sauvignon blanc. Denk maar aan Berg Schaduw of de blend met chardonnay van Santa Balera.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten Champignon (99) Winterwortel (186)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.