Overige video's

Breekbrood met grove pesto

4 gemiddeld brunch, snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 110 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (337)

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor het brood (behalve de eidooier) met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
  2. Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat circa 1 uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  3. Mix intussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto.
  4. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
  5. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met de pesto. Rol het deeg op en snijd in gelijke plakken.
  6. Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  7. Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 110 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (337)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.