
Breekbrood met grove pesto
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 805 kcal |
Koolhydraten | 110 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 11 g |
Bereiden
- Meng alle ingrediënten voor het brood (behalve de eidooier) met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat circa 1 uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
- Mix intussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Bestrijk het deeg aan de bovenkant met de pesto. Rol het deeg op en snijd in gelijke plakken.
- Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 805 kcal |
Koolhydraten | 110 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 11 g |