Overige video's

Breakfast bowl met granola

4 gemiddeld ontbijt
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
6 g
Vezels 10 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de havermout met de zonnebloempitten, sesamzaadjes, pompoenpitten, kaneel, honing en zonnebloemolie.
  2. Zorg ervoor dat alle havervlokken bedekt zijn met de honing en olie. Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  3. Schep de granola halverwege de baktijd om. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  4. Verwijder intussen de schil van de sinaasappels en snijd de sinaasappels daarna in partjes. Pureer 200 ml yoghurt met de bosvruchten en vanillesuiker.
  5. Zeef de yoghurt eventueel om de pitjes van het fruit te verwijderen. Verdeel de rest van de yoghurt over 4 kommen.
  6. Giet de fruityoghurt in een cirkel over de naturel yoghurt en maak met een satéprikker 2-3 swirls voor een gemarmerd effect. Schep de granola in het midden van de kommen en leg de sinaasappelpartjes erbij.

Bereidingstip

Vervang de granola in dit recept eventueel door kant-en-klare granola, cruesli of muesli voor een snelle breakfast bowl.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
6 g
Vezels 10 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.