Overige video's

Bratapfel met vanillesaus
Bratapfel met vanillesaus
(20)

Bratapfel met vanillesaus

Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Wel de krenten in de wijn. Snijd de bovenkant van de appels af en steek het klokhuis eruit met een appelboor. Zet de appels in de ovenschaal en verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de gewelde krenten (bewaar de wijn) met de marsepein, walnoten, specerijen en citroenrasp. Vul de appels hiermee. Leg een klontje boter erop en giet de wijn langs de appels. Leg de kapjes naast de appels en bak de appels in de oven in circa 25 minuten gaar.
  3. Maak intussen de vanillesaus. Meng de custard, suiker en vanillesuiker met de helft van de melk en roer glad. Breng de rest van de melk aan de kook en klop het custardmengsel erdoor. Laat 3 minuten doorkoken. Laat de saus al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  4. Serveer de appels warm met de kapjes erbovenop en een lepel van de saus erop of erbij.

Bereidingstip

Eten er kinderen mee? Bereid deze appels dan met appelsap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.