Overige video's

Brabantse worstenbroodjes

10 gemiddeld snack
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Doe de bloem in een kom. Druk een kuiltje in de bloem en doe hierin de gist met 275 ml lauwwarm water. Roer even tot de gist oplost.
  2. Voeg boter en 2 theelepels zout toe en kneed 10 minuten goed door tot een soepel elastisch deeg. Laat het daarna circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is.
  3. Maak intussen de vulling. Meng het gehakt met paneermeel, 1 ei, nootmuskaat, zout en peper.
  4. Vorm er 10 kleine worstjes van circa 8 cm lang van. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot rechthoekige lapjes van 10x12 cm en leg de worstjes erop. Sla de smalle deegranden terug over de worsteindjes, rol het deeg om de worstjes en druk de naden dicht.
  6. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte andere ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Voeg eens 1 eetlepel grove mosterd bij de gehaktvulling en vervang nootmuskaat door gemalen kruidnagel. In plaats van met ei kunnen de broodjes vóór het bakken ook met melk worden bestreken.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.