Overige video's

Braadworstjes met zoete aardappel, pastinaak en bietjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
14 g
Vezels 12 g
Zout 3,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Snijd de bietjes, zonder schil, in partjes.
  2. Snijd de pastinaak in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de aardappels, bietjes en pastinaak over een bakplaat. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  3. Sprenkel deze olie royaal over de aardappels en groenten. Prik de braadworstjes in, bestrooi met zout en peper en leg ze tussen de aardappels en groenten.
  4. Bestrijk de worstjes met olijfolie. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster circa 30 minuten tot alles gaar is (keer de worstjes halverwege om).
  5. Bestrooi met de feta en serveer met de currysaus.

Bereidingstip

Vervang de braadworstjes in dit recept door 8 merguezworstjes.

Neem zoete chilisaus in plaats van currysaus of ketchup.

Wijnadvies

De aardse smaken van dit recept combineren perfect met de herfstige Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
14 g
Vezels 12 g
Zout 3,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Greta Bonnema 07-11-2018
Een heel goed recept. Ontzettend lekker en boordevol vitamines. Een echte aanrader. De currysaus erbij haalt de smaken nog iets op. Super!