Overige video's

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

4 eenvoudig voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet op met het bouillontablet, tijm en laurier. Laat de bouillon met het deksel op de pan zachtjes tegen de kook aan trekken.
  2. Bak ondertussen het spek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de wortelreepjes toe aan de bouillon en laat ze maximaal 3 minuten zachtjes meekoken tot de wortel beetgaar is.
  4. Schep de soep in borden en verdeel er het verkruimelde spek en de selderij over.

Wijnadvies

Drink het frisse wit. Bijvoorbeeld Sea Breeze of Sensas Sauvignon Blanc. Die kunt u al als aperitief schenken en bovendien heerlijk doordrinken bij de salade die op de soep volgt.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.