Overige video's

Bottenkoekjes

10 eenvoudig nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter los met de suiker.
  2. Voeg de eidooiers en het citroensap toe.
  3. Zeef het meel met de bakpoeder en meng een paar eetlepels door het deeg. Voeg vervolgens het overige meel toe en roer het met een lepel door. Het deeg wordt nu te dik voor de mixer.
  4. Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast staan.
  5. Rol het deeg tot een plak van een halve centimeter dik en steek vormpjes uit.
  6. Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze een kwartiertje goudbruin en gaar bakken. Laat ze even afkoelen.
  7. Klop voor het glazuur de eiwitten schuimig. Zeef er de poedersuiker boven en roer tot een glad en glanzend mengsel. Bestrijk de koekjes met het glazuur.

Variatie

Je kunt variëren door allerlei verschillende ingrediënten toe te voegen, zoals rozijnen, kokosolie, noten en chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.