Overige video's

Boterkoek van Ed

10 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Klop het ei met de koffieroom luchtig en schuimig. Meng de bloem, basterdsuiker, citroenrasp en ½ theelepel zout in een ruime kom.
  2. Voeg de helft van het eimengsel en 2 kneepjes citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Snijd de margarine en boter in plakjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed goed door elkaar en kneed het mengsel tot een bol.
  4. Verwarm de oven voor op 170ºC. Druk de deegbol stevig uit in de ingevette vorm.
  5. Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel en kerf met een mes een ruitvormig patroon in het deeg.
  6. Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Liever geen margarine? Laat die dan weg en gebruik 300 gram boter.

Garneer de boterkoek met blanke amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.