Overige video's

Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
25 g
Hoofdingrediënten Radijsjes (74)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de boter goed met het zout, peper, kruiden en knoflook.
  2. Duw met de vingers onder de huid van de kip tot de huid op de meeste plekken los ligt op het vlees. Duw steeds een beetje boter tussen de huid en het vlees en verdeel het goed over het grootste gedeelte van de kip. Bestrooi de kip rondom nog met wat grof zout en peper.
  3. Leg de kip met borst naar beneden in een ovenschaal en giet de wijn ernaast. Laat de kip in circa 1,5 uur in het midden van de oven mooi bruin en gaar braden.
  4. Verdeel na een uur de krieltjes rondom de kip en schep ze even door de jus.
  5. Maak ondertussen de radijsjes schoon en houd het mooie loof apart in ijskoud water.
  6. Schep de radijsjes de laatste 10 minuten door de krieltjes bij de kip.
  7. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Maak een salade van het radijsloof, de uiringen en spek en spekvet. Serveer dit bij de kip.
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
25 g
Hoofdingrediënten Radijsjes (74)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.