Overige video's

Boterkip met kerrie

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
19 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Klop de zachte boter in een keukenmachine los met de knoflook, specerijen, de helft van de koriander (inclusief steeltjes) en 2 eetlepels van de cashewnoten.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en chilipeper. Snijd de filets horizontaal in, maar niet helemaal door.
  4. Verdeel 3/4 van de boter over de binnenkant van de kipfilets en klap ze dicht. Leg in een ovenschaal en verdeel de rest van de boter erover.
  5. Giet het limoensap erover en braad de kipfilets in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Bedruip het vlees tussendoor een paar keer met de botersaus.
  6. Schakel de oven uit, neem de kipfilets uit de saus en giet de botersaus in een kom. Leg de kipfilets terug in de ovenschaal en houd warm in de oven.
  7. Klop met een garde de blokjes koude boter door de botersaus tot deze licht gebonden is. Breng eventueel op smaak met zout en peper en giet de saus over de kipfilets.
  8. Lekker met aardappelpuree of witte rijst en sperziebonen.

Wijnadvies

Poème Marsanne-Viognier of Vega Libre.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
19 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.