Overige video's

Boterbrioches met kaneel

4 gemiddeld ontbijt, brunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 109 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
19 g

Bereiden

  1. Klop de gist met 1 eetlepel van de suiker door de warme melk en laat staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
  2. Mix de rest van de suiker met 300 gram bloem, de kaneel en het ei in een grote kom met de deeghaken van de mixer.
  3. Giet al kloppend de melk met opgeloste gist erbij. Voeg 125 gram boter in delen toe en als laatste een mespuntje zout.
  4. Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed door om de lucht eruit te drukken. Meng de rozijnen erdoor.
  6. Verdeel het kleverige deeg over de ovenschaaltjes, dek af met folie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  8. Bak de brioches in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Bestrijk daarna met de rest van de zachte boter en laat de brioches afkoelen in de schaaltjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 109 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.