Overige video's

Bosvruchtentaart

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Wrijf de bloem met de boter, suiker en citrusrasp tot een kruimelig deeg.
  2. Klop de eidooier los met het citrussap en kneed dit door de kruimels tot een soepel deeg.
  3. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in met een vork en laat in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm de oven op 180°C. Breng de bosvruchten met de suiker aan de kook en klop de maïzena los met wat water. Roer beetje bij beetje het maïzenapapje door de bosvruchten en kook nog een paar minuten tot de saus is ingedikt. Laat afkoelen.
  5. Bak de deegvorm met een blinde vulling in 20 minuten gaar. Neem de vulling uit de vorm en bak nog eens in 10 minuten goudbruin.
  6. Laat enigszins afkoelen en giet dan de bosvruchtenvulling erin. Laat geheel afkoelen op kamertemperatuur en zet dan in de koelkast om op te stijven.
  7. Klop de mascarpone los met de slagroom en honing naar smaak en serveer dit bij de taart.

Bereidingstip

Boen de schil van de citroen of sinaasappel goed schoon voordat je hem raspt. Gebruik bij voorkeur biologisch citrusfruit.

Wijnadvies

Gewoon erg lekker met Yellow Tail moscato of Neirano Asti Spumante.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.