Overige video's

Bosvruchtenjam met rozemarijn

3 eenvoudig ontbijt, brunch, lunch
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Doe de bosvruchten in een pan met een dikke bodem.
  2. Meng de balsamico door de rozemarijn en roer dit mengsel met de geleisuiker door de bosvruchten.
  3. Breng al roerend aan de kook tot het mengsel borrelt.
  4. Kook al roerend 3-4 minuten en voeg eventueel een scheutje port toe.
  5. Schep van de warmtebron af het eventuele schuim eraf.
  6. Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
  7. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

Bereidingstip

Maak deze jam ook eens in de zomer als er weer heerlijk sappig en vers seizoensfruit verkrijgbaar is.

Vervang de rozemarijn door 1 eetlepel tijmblaadjes.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.