Overige video's

Bosvruchtengratin met zabaglione
Bosvruchtengratin met zabaglione
(15)

Bosvruchtengratin met zabaglione

Om het diner goed af te sluiten, dan is er plek voor een toetje, een dolce. Dit dessert zet je in 20 minuten op tafel en ziet er ook nog eens feestelijk uit!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de bosvruchten circa 10 minuten op een lage stand met de suiker en vanillesuiker tot de suiker is opgelost. Schep in de schaaltjes en laat afkoelen.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Bestrooi het fruit met de koekkruimels en verdeel de boter erover.
  3. Breng een laagje water in een steelpan aan de kook. Klop in een glazen of stalen kom de eidooiers met een elektrische mixer met de suiker los en zet op de pan met kokend water. Houd de warmtebron laag en zorg dat het water de kom niet raakt. Voeg de wijn toe en blijf het mengsel kloppen tot het zo dik is als yoghurt. Neem dan de zabaglione direct van de pan.
  4. Zet de schaaltjes fruit onder de grill, met de ovendeur op een kier. Let goed op om verbranden te voorkomen. Neem uit de oven en garneer met een paar bramen. Schep de zabaglione in glaasjes en serveer erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.