Overige video's

Bosvruchten met vanillemascarpone en gluhweingranite

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g

Voorbereiden

Begin een dag van tevoren met de glühweingranité. Verwarm 175 ml water met de suiker, het sinaasappelsap, laurierblaadje, de kruidnagels (gestoken in een sinaasappelschil of het laurierblaadje) en het kaneelstokje. Giet de wijn erbij en laat even zachtjes koken. Laat afkoelen. Zeef het mengsel en vries het in een lage diepvriesdoos in. Roer het mengsel regelmatig met een vork om tot een korrelige granité. Laat minimaal 4 uur bevriezen.

Bereiden

  1. Meng de bosvruchten met de jam en port of sinaasappellikeur en verdeel over 4 glazen.
  2. Zet de glazen met het fruit even in de diepvries zodat ze goed koud zijn.
  3. Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de mascarpone met het vanillemerg en citroensap.
  4. Verdeel de mascarpone over het fruit en vul de glazen af met de glühweingranité.
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.