Overige video's

Bosbessensorbet met tijm

6 gemiddeld desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Pureer de bessen en zeef ze. Breng 375 g suiker (of 300 g suiker en 75 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat iets inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  2. Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree, het bessensap en de gehakte tijm. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  3. Roer na circa 45 minuten door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur. Pureer met een staafmixer en laat nog circa 1 uur verder bevriezen.

Bereidingstip

Door druivensuiker toe te voegen aan dit recept blijft het sorbetijs wat zachter.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.