Overige video's

Borsjt
Borsjt
(1)

Borsjt

Borsjt is een soep uit de Oekraïense keuken. De soep wordt gemaakt van rode bieten. Normaal zit er ook vlees in borsjt, maar deze versie is lekker vegetarisch!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg alle groenten met de appel en tijm op een bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster de groenten circa 30 minuten in het midden van de oven. Zet de groenten op in een grote pan op middelhoge stand. Blus af met de wijn en voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels en de bouillon toe. Laat de bouillon op middelhoge stand circa 3 minuten koken. Laat daarna afgedekt nog 1 uur trekken op een lage stand.

Bereiden

  1. Giet de bouillon boven een schone pan door een fijne zeef en neem de stukken biet en wortel eruit. Snijd deze in kleine blokjes en voeg weer toe aan de bouillon. Breng de bouillon op smaak met zout, peper en balsamicoazijn.
  2. Serveer de soep heet in diepe borden met een dot zure room en bestrooi met de kervel en bosui. Maal nog wat peper over de room en besprenkel met de olijfolie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.