Overige video's

Borsjt met zure room en dille

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (188)

Voorbereiden

Leg het vlees met alle ingrediënten voor de bouillon en een theelepel zout in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Laat langzaam aan de kook komen en schep eventueel schuim weg. Leg het deksel op de pan, zet de warmtebron laag en laat de bouillon circa 2 uur trekken.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  2. Fruit de bieten en wortel een paar minuten mee. Giet de hete bouillon door een zeef bij de groenten en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  3. Schep het vlees uit de zeef en snijd het kleiner. Voeg het vlees toe aan de soep en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Serveer de soep met een dot zure room en bestrooi met de gehakte dille.

Bereidingstip

Gebruik voor een snelle versie aangelengde runderbouillon met vlees uit een pot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (188)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.