Overige video's

Boontjessalade met kruiden en beenham

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g

Voorbereiden

Blancheer de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit de pan en leg in koud water. Blancheer de sugarsnaps en erwten 1 minuut. Schep ze uit de pan en leg ze bij de sperziebonen in het water. Giet deze groenten af en laat goed uitlekken. Klop de mosterd met de azijn los en giet de olie er langzaam bij tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd het brood in blokjes en bak in het bakvet van de ham om en om krokant en goudbruin. Voeg eventueel een beetje extra olie toe.
  3. Schud de geblancheerde groenten, spinazie en noten in een grote kom om met de dressing, munt en basilicum. Garneer de boontjessalade met de knapperige ham en croutons.

Wijnadvies

Drink bij dit recept Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.