
Boomstam met kwarkmousse
Waardering:
Waardeer:
Boomstam met kwarkmousse
- 4 eieren (gesplitst)
- 175 gram suiker
- 1 citroen (rasp)
- 100 gram bloem (gezeefd)
- 4 blaadjes gelatine
- 2 eidooiers
- 125 milliliter druivensap
- 300 milliliter slagroom
- 250 gram kwark (losgeklopt)
- 150 gram bosvruchtenjam
- 200 gram witte chocolade (in krullen geschaafd)
Benodigdheden
- bakpapier
Overige tijden
- 15 minuten oventijd
- 15 minuten koelen
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Fruitig herfstgebak
Bakken maar!
Met appels en peren
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Klop 4 eidooiers los. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg al kloppend langzaam 100 gram suiker en de citroenrasp toe. Spatel de 4 losgeklopte eidooiers door dit mengsel en schep dan luchtig de bloem erdoor.
- Giet dit beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak deze biscuitbodem 12-15 minuten in de oven.
- Laat afgedekt met een vochtige theedoek afkoelen op de bakplaat.
- Week de gelatine in ruim koud water. Klop de overige 2 eidooiers met de rest van de suiker tot een lichte, schuimige crème.
- Verwarm 25 ml druivensap op een lage stand en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Klop de slagroom niet helemaal stijf. Voeg het eimengsel al roerend toe aan het lauwwarme sap. Spatel de kwark en slagroom erdoor.
- Verwijder de theedoek van de biscuit. Keer de bakplaat om op een vel bakpapier en trek het bovenste bakpapier eraf. Keer de biscuitbodem weer om zodat de lichte kant onder zit en besprenkel met de rest van het druivensap.
- Schep de helft van de kwarkmousse in een strook in het midden van het deeg en rol een stukje op. Verdeel over het laatste stuk deeg de jam en rol strak op met behulp van het bakpapier.
- Zet de rol met de overige kwarkmousse 15 minuten in de koelkast.
- Verwijder het bakpapier en bestrijk de rol met de rest van de kwarkmousse. Trek met een vochtige vork richels erin en bestrooi de boomstam met de chocoladekrulletjes.
Bereidingstip
Combineer in dit recept witte met pure chocoladekrullen.
Vervang de bosvruchtenjam door abrikozenjam.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 21 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2017
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Fruitig herfstgebak
Bakken maar!
Met appels en peren
- 4 eieren (gesplitst)
- 175 gram suiker
- 1 citroen (rasp)
- 100 gram bloem (gezeefd)
- 4 blaadjes gelatine
- 2 eidooiers
- 125 milliliter druivensap
- 300 milliliter slagroom
- 250 gram kwark (losgeklopt)
- 150 gram bosvruchtenjam
- 200 gram witte chocolade (in krullen geschaafd)
Benodigdheden
- bakpapier
Overige tijden
- 15 minuten oventijd
- 15 minuten koelen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Klop 4 eidooiers los. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg al kloppend langzaam 100 gram suiker en de citroenrasp toe. Spatel de 4 losgeklopte eidooiers door dit mengsel en schep dan luchtig de bloem erdoor.
- Giet dit beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak deze biscuitbodem 12-15 minuten in de oven.
- Laat afgedekt met een vochtige theedoek afkoelen op de bakplaat.
- Week de gelatine in ruim koud water. Klop de overige 2 eidooiers met de rest van de suiker tot een lichte, schuimige crème.
- Verwarm 25 ml druivensap op een lage stand en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Klop de slagroom niet helemaal stijf. Voeg het eimengsel al roerend toe aan het lauwwarme sap. Spatel de kwark en slagroom erdoor.
- Verwijder de theedoek van de biscuit. Keer de bakplaat om op een vel bakpapier en trek het bovenste bakpapier eraf. Keer de biscuitbodem weer om zodat de lichte kant onder zit en besprenkel met de rest van het druivensap.
- Schep de helft van de kwarkmousse in een strook in het midden van het deeg en rol een stukje op. Verdeel over het laatste stuk deeg de jam en rol strak op met behulp van het bakpapier.
- Zet de rol met de overige kwarkmousse 15 minuten in de koelkast.
- Verwijder het bakpapier en bestrijk de rol met de rest van de kwarkmousse. Trek met een vochtige vork richels erin en bestrooi de boomstam met de chocoladekrulletjes.
Bereidingstip
Combineer in dit recept witte met pure chocoladekrullen.
Vervang de bosvruchtenjam door abrikozenjam.
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 21 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2017