Overige video's

Bonte salade met kaassticks

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
34 g

Bereiden

  1. Strooi de bloem, gemengd met paprikapoeder, in een diep bord.
  2. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een tweede diep bord.
  3. Strooi het paneermeel op een derde bord.
  4. Wentel de kaasrepen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Leg de kaasrepen naast elkaar op een bord en zet circa 15 minuten in de diepvries zodat de paneerlaag goed hecht.
  5. Meng de sla met de paprika, venkel, appel en dressing.
  6. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaassticks in 2-3 minuten rondom bruin. Bak de sticks niet te lang, dan loopt de kaas uit de paneerlaag.
  7. Serveer de kaassticks op de salade en serveer er grof bruinbrood met walnotentapenade bij.

Wijnadvies

Eigenlijk is kaas een ontzettend lastige wijnklant, al is het maar omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten zijn. Van jong en vers tot oud en brokkelig. Van wit tot blauw. Welbeschouwd willen deze soorten stuk voor stuk hun eigen wijn, overigens vaak liever wit dan rood… Wie de salade nog bonter wil maken, schenkt er een kleurige rosé bij: Sensas, Vega Libre of de sappige droge huiswijn. En dan is daar eindelijk rood, maar dan wel heel klassiek bij de biefstuk: Casa de Campo Malbec, Columbus Shiraz of Koopmanskloof Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
34 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.