Overige video's

Bonte salade met geitenkaas en honingdressing
Bonte salade met geitenkaas en honingdressing
(0)

Bonte salade met geitenkaas en honingdressing

Appel, bietjes, witlof, courgette en geitenkaas: allemaal ingrediënten voor een heerlijke, bonte salade. Deze salade zorgt voor heel veel kleur op je bord! Het recept vind je hier.
Categorie lunch, klein gerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Rooster de amandelschaafsel licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Snijd de biet doormidden. Schaaf de biet met een mandoline of keukenmachine op de dunste stand.
  2. Klop een dressing van de honing, mosterd, het sinaasappelsap, rodewijnazijn en noten- of olijfolie.
  3. Meng de geschaafde biet met de helft van de dressing. Schep met 2 dessertlepeltjes kleine bolletjes van de geitenkaas en rol de bolletjes door het maanzaad.
  4. Halveer de courgette in de lengte en schaaf met de mandoline op de dunste stand. Maak de blaadjes van het stronkje witlof los. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
  5. Meng de courgette in een kom met de witlof, appel en granaatappelpitjes. Voeg de biet toe en verdeel over 4 grote borden. Bedruppel met de rest van de dressing. Garneer met de bolletjes geitenkaas en amandelen.

Wijnadvies

Met deze bonte salade kun je alle kanten op. Schenk het liefst de I Am Pinot Grigio Rosé. Lekker bij de geitenkaas, maar ook bij de bietjes.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.