Overige video's

Bonte druiventaartjes met walnoot

6 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Maal ze niet helemaal fijn.
  2. Meng de noten met de basterdsuiker en de bloem. Snijd de boter met 2 messen in de bloem tot kruimels en kneed kort tot een kruimelig deeg.
  3. Vet de taartvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Druk het deeg in de taartvormpjes en zet ze 15 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg in de vormpjes 20 minuten. Laat iets afkoelen en wip de bodems uit de vormpjes. Dit kan ook een dag van tevoren, mits bewaard in een koektrommel.
  5. Verwarm de abrikozenjam zonder te koken. Voeg eventueel port of sherry toe. Schep de druiven erdoor.
  6. Verdeel de vruchten, eventueel een beetje gestapeld, over de taartjes.
  7. Klop de crème fraîche los met de vanillesuiker en serveer deze er apart bij.

Variatie

Vervang de druiven eens door bramen of pruimen. In plaats van walnoten zijn hazelnoten ook heel lekker.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.