Overige video's

Bonenburger

1 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Kidneybonen (33) Ijsbergsla (85)

Bereiden

  1. Maak 4 vegetarische burgers van de kidneybonen, fijngemalen met de maisboterhammen, lente-/ bosuitjes, eidooier, 1 eetlepel tacosaus, komijnpoeder, ½ bosje koriander, zout en peper. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Beleg de bruine (zaden)broodjes met ijsbergsla, elk een eetlepel tacosaus en enkele tortillachips.
  3. Serveer met geraspte kaas en wat blaadjes koriander.

Bereidingstip

Je kunt de burgers ook grillen in de grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect.

Of gaar de hamburgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Kidneybonen (33) Ijsbergsla (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.