Overige video's

Bonenballetjes met amandel en spicy mangodip

12 gemiddeld hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  2. Pureer de bonen niet helemaal fijn en meng de amandelen, ui, rozijnen, kokos, zout en peper erdoor. Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een bitterbal.
  3. Meng het paneermeel met het sesamzaad, haal de balletjes hierdoor en druk goed aan. Leg de bonenballetjes even in de koelkast of diepvries zodat ze wat steviger worden.
  4. Maak intussen de dip: meng de mangochutney met de rode peper, honing en eventueel een scheutje olie. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bonenballetjes in circa 5 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Vervang de amandelen in dit recept door pinda's.

Gebruik voor de dip abrikozenjam in plaats van mangochutney.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.