Overige video's

Bolinho de bacalhau - Portugese viskroketjes

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar met een snuf zout en pureer ze.
  2. Bestrooi de vis royaal met zout en bedruppel met wat citroensap. Pocheer de vis circa 10 minuten in een pan water op een lage stand totdat hij gaar is. Laat uitlekken en pluk de vis uit elkaar.
  3. Schep de vis met de aardappelpuree, sjalot, peterselie en rode peper goed door elkaar en breng op smaak met nog wat citroensap.
  4. Roer de eieren er beetje bij beetje doorheen tot het mengsel glad, maar stevig genoeg is om er koekjes ter grootte van een ei van te vormen.
  5. Leg de koekjes op bakpapier en laat ze circa 1 uur opstijven in de diepvries.
  6. Verhit de olie tot 180°C en frituur de koekjes steeds met 4 stuks tegelijk. Laat uitlekken en serveer warm met een pikante (chili)dipsaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.