Overige video's

Boeuf Provençale - Provençaalse runderstoofpot

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 61 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
22 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze uit de pan.
  2. Bak het rundvlees rondom bruin in het bakvet. Schep het uit de pan bij de spekjes.
  3. Roerbak de ui, winterwortel, knoflook en paprika 2 minuten en schep de bloem erover. Giet de wijn en de fond erbij en verwarm even.
  4. Voeg het vlees weer toe met de Provençaalse kruiden. Stoof met deksel op de pan minimaal 2 uur of tot het vlees zacht is. Voeg het laatste half uur de kastanjechampignons en de olijven toe.

Variatie

Maak er eens een coq au vin van door het rundvlees te vervangen door 8 drumsticks. De stooftijd is dan aanzienlijk korter, circa 45 minuten. Lekker met aardappelpuree of rijst en komkommersalade.

Wijnadvies

Hier hoort een rode Provence wijn, maar een rode Roussillon, Rhône of Ventoux zal zich ook prima thuis voelen!

Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 61 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
22 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.