Overige video's

Boerenomelet met brie

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
20 g
Print

Bereiden

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn.
  2. Kook de broccoli en sugarsnaps circa 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  3. Bak de spekblokjes in een droge, hete wok en schep ze uit de pan.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de broccoli, sugarsnaps en paddenstoelen circa 2 minuten.
  5. Schep de spekjes erdoor en houd even warm.
  6. Meng de eidooiers met melk, zout en peper.
  7. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout.
  8. Spatel het dooiermengsel erdoor.
  9. Verhit de rest van de olie in 2 pannen en schenk het eimengsel erin.
  10. Bak de omeletten in 2-3 minuten aan de onderkant goudbruin.
  11. Verdeel de brie en het groentemengsel over één helft en klap ze dicht.
  12. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer met bruinbrood.

Bereidingstip

Zet de omeletten voor het serveren onder een hete ovengrill zodat de Parmezaanse kaas licht gratineert.

Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.