Overige video's

Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Hoofdingrediënten Chorizo (64) Boerenkool (39)

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de chorizo licht krokant. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit in het bakvet de knoflook en ui.
  3. Schep de aardappel en boerenkool erdoor en bak deze even mee.
  4. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15-20 minuten. Pureer de soep niet helemaal fijn.
  5. Schep de chorizo en de helft van de gerookte kip erdoor. Voeg peper naar smaak toe.
  6. Serveer de soep met een eetlepel crème fraîche erop of giet er kookroom in.
  7. Verdeel de rest van de kipreepjes erover. Lekker met grof bruinbrood.

Variatie

Neem in plaats van chorizo spekblokjes en voeg 1 eetlepel mosterd toe.

Wijnadvies

Wie bij de soep graag wijn wil, kiest voor Saint Saturnin, Qué Mas of Viña Maipo. Die passen namelijk ook lekker bij de kip en chorizo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Hoofdingrediënten Chorizo (64) Boerenkool (39)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.