Overige video's

Boerenkoolsalade met geroosterde wortel en couscous

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 13 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Rasp of snijd de wortels in heel dunne reepjes (julienne). Meng de wortel met de koriander en 1 eetlepel olijfolie en rooster op de bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de couscous toe. Bak al roerend tot de couscous goudbruin van kleur is. Voeg de bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt circa 10 minuten wellen.
  4. Meng de couscous met de wortel, kikkererwten, sinaasappelrasp en -sap, azijn en zonnebloempitten. Schep de boerenkool erdoor en bestrooi de salade met de koriander.

Wijnadvies

Bij deze salade is ook in het glas groen een aanrader: Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 13 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.