Overige video's

Boerenkoolrisotto met spekjes
Boerenkoolrisotto met spekjes
(25)

Boerenkoolrisotto met spekjes

Een bijzondere combinatie: risotto met boerenkool. Geef dit recept absoluut eens een kans, want dit gerecht is verrassend lekker.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 5,7 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoge stand. Bak hierin de spekjes krokant, neem ze uit de pan en houd apart. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten glazig in het bakvet.
  2. Voeg de rijst toe en bak al roerend een paar minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit 20-25 minuten, tot de rijst gaar is. Voeg halverwege de boerenkool toe.
  3. Roer als de risotto bijna klaar is de boter erdoor. Bestrooi met de citroenrasp en de helft van de parmezaan. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de risotto over borden, schep de spekjes erop en bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 5,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Linda 17-11-2021
Gisteren gemaakt, het was heerlijk voor ons een blijvertje
Linda
17-11-2021
Gisteren gemaakt, het was heerlijk voor ons een blijvertje
Lees meer